menu
close

Ο Τραμπ Αποκαλύπτει Φιλόδοξη Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη με Στόχο την Παγκόσμια Κυριαρχία των ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε το «Κερδίζοντας την Κούρσα της ΤΝ: Το Σχέδιο Δράσης της Αμερικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη», μια ολοκληρωμένη στρατηγική που περιλαμβάνει πάνω από 90 ομοσπονδιακές πολιτικές ενέργειες σε τρεις πυλώνες για την εξασφάλιση της ηγεσίας των ΗΠΑ στην τεχνητή νοημοσύνη. Το σχέδιο, που ακολουθεί το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Τραμπ τον Ιανουάριο, εστιάζει στην επιτάχυνση της καινοτομίας, την ενίσχυση των υποδομών και την ηγεσία στη διεθνή διπλωματία και ασφάλεια. Στόχος του είναι η απλοποίηση των κανονισμών για data centers και εγκαταστάσεις ημιαγωγών, ενώ επιδιώκει να καθιερώσει τις ΗΠΑ ως το παγκόσμιο πρότυπο στην ΤΝ μέσω στρατηγικών συμμαχιών.
Ο Τραμπ Αποκαλύπτει Φιλόδοξη Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη με Στόχο την Παγκόσμια Κυριαρχία των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε μια φιλόδοξη εθνική στρατηγική για να διασφαλίσει την αμερικανική κυριαρχία στον ταχέως εξελισσόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, τονίζοντας τη σημασία της για την οικονομική ευημερία και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το σχέδιο, με τίτλο «Κερδίζοντας την Κούρσα της ΤΝ: Το Σχέδιο Δράσης της Αμερικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη», δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου από τον Ιανουάριο για την άρση εμποδίων στην αμερικανική ηγεσία στην ΤΝ. Περιγράφει περισσότερες από 90 ομοσπονδιακές πολιτικές ενέργειες, οργανωμένες γύρω από τρεις στρατηγικούς πυλώνες: επιτάχυνση της καινοτομίας, ενίσχυση των αμερικανικών υποδομών ΤΝ και ηγεσία στη διεθνή διπλωματία και ασφάλεια.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια επαναστατική τεχνολογία με τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παγκόσμια οικονομία και να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής ΤΝ και Κρυπτονομισμάτων, Ντέιβιντ Σακς. «Για να παραμείνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες η κορυφαία οικονομική και στρατιωτική δύναμη, πρέπει να κερδίσουν την κούρσα της ΤΝ.»

Κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής αποτελεί η άρση αυτού που οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης περιγράφουν ως «γραφειοκρατικά εμπόδια» που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της ΤΝ. Αυτό περιλαμβάνει την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης για data centers, εγκαταστάσεις παραγωγής ημιαγωγών και ενεργειακές υποδομές. Το σχέδιο ζητά επίσης την κατάργηση των απαιτήσεων για ποικιλομορφία, ισότητα και ένταξη από τον νόμο CHIPS, καθώς, σύμφωνα με την κυβέρνηση, επιβραδύνουν κρίσιμα έργα.

Σε διεθνές επίπεδο, η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες για την παροχή «πακέτων εξαγωγής ΤΝ πλήρους στοίβας» προς συμμάχους των ΗΠΑ. Αυτά τα πακέτα θα περιλαμβάνουν υλικό, μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, λογισμικό, εφαρμογές και πρότυπα, με στόχο να καθιερώσουν την αμερικανική τεχνολογία ως το παγκόσμιο πρότυπο. Τα Υπουργεία Εμπορίου και Εξωτερικών θα συντονίσουν αυτή την προσπάθεια, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τα αμερικανικά πρότυπα ασφάλειας και αντιμετωπίζοντας την κινεζική επιρροή σε διεθνείς οργανισμούς διακυβέρνησης.

Το σχέδιο έχει λάβει ισχυρή υποστήριξη από ηγετικά στελέχη της τεχνολογικής βιομηχανίας, αλλά έχει δεχθεί κριτική από οργανώσεις προστασίας της ιδιωτικότητας και εργατικά σωματεία, που ανησυχούν ότι προτάσσονται τα συμφέροντα της βιομηχανίας έναντι της ασφάλειας της ΤΝ. Οι επικριτές έχουν σχηματίσει συμμαχία ζητώντας ένα «Σχέδιο Δράσης των Πολιτών» ως αντίβαρο στις προτάσεις της κυβέρνησης.

Η στρατηγική του Λευκού Οίκου σηματοδοτεί σημαντική απομάκρυνση από την προσέγγιση της προηγούμενης κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στην απορρύθμιση και τις εταιρικές συνεργασίες έναντι των πολιτικών που δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια. Με την υλοποίηση να αναμένεται μέσα στους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες, το σχέδιο υπογραμμίζει τη θέση της κυβέρνησης ότι η νίκη στην κούρσα της ΤΝ είναι «αδιαπραγμάτευτη» για τη διατήρηση της οικονομικής και στρατιωτικής υπεροχής της Αμερικής.

Source:

Latest News