menu
close

Shanghai isännöi ennätyksellistä maailman tekoälykonferenssia globaalin teknologisen kilpailun keskellä

Maailman tekoälykonferenssi (WAIC) 2025 avattiin Shanghaissa 26. heinäkuuta, tuoden yhteen yli 1 200 kansainvälistä tekoälyjohtajaa teemalla 'Globaali yhteisöllisyys tekoälyn aikakaudella'. Kahdeksatta kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoaa ennennäkemättömät 70 000 neliömetriä näyttelytilaa, jossa 800 yritystä esittelee 3 000 huipputason tekoälytuotetta. Avajaisissa Kiina ehdotti kansainvälisen tekoäly-yhteistyöjärjestön perustamista edistämään oikeudenmukaista kehitystä ja hallintaa maailmanlaajuisesti.
Shanghai isännöi ennätyksellistä maailman tekoälykonferenssia globaalin teknologisen kilpailun keskellä

Maailman tekoälykonferenssi (WAIC) 2025 ja korkean tason globaali tekoälyhallinnan kokous käynnistyivät Shanghaissa 26. heinäkuuta, tehden tästä tapahtumasta suurimman sitten sen perustamisen vuonna 2018.

Kolmipäiväinen konferenssi, joka jatkuu 28. heinäkuuta asti, on houkutellut osallistujia yli 30 maasta. Mukana on 12 Nobelin ja Turing-palkinnon voittajaa sekä yli 80 akateemikkoa. Tapahtuman teemana on 'Globaali yhteisöllisyys tekoälyn aikakaudella', ja se järjestetään useissa paikoissa, kuten Shanghai Expo Centerissä, Expo Pavilionissa ja Xuhuin West Bankilla.

Avajaispuheessaan Kiinan pääministeri Li Qiang ehdotti kansainvälisen tekoäly-yhteistyöjärjestön perustamista kansainvälisen yhteistyön edistämiseksi. Aloitteen tavoitteena on luoda yhtenäinen hallintakehys, joka takaa tekoälyteknologioiden tasapuolisen saatavuuden erityisesti kehittyville maille. Ehdotus tulee aikana, jolloin teknologinen kilpailu Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä kiristyy, ja Yhdysvallat on viime aikoina rajoittanut kehittyneiden tekoälysirujen vientiä.

Näyttelyssä esitellään ennennäkemättömän laajaa ja monipuolista tarjontaa: yli 3 000 huipputuotetta 800 yritykseltä. Esillä on muun muassa 40 suurta kielimallia, 50 tekoälyllä varustettua laitetta ja 60 älykästä robottia. Yli 100 tuotetta saa maailman- tai Kiinan ensiesittelynsä konferenssissa. Suurimpia osallistujia ovat kansainväliset yritykset kuten Siemens ja Schneider Electric sekä kiinalaiset teknologiayritykset kuten Huawei ja Alibaba sekä nousevat humanoidirobotiikan startupit.

Tämän vuoden konferenssi tuo mukanaan useita uusia elementtejä, kuten oman alueen riskisijoituksille ja yrityshautomoille, jossa yli 200 startup-hanketta kohtaa yli 100 sijoituslaitosta. Tapahtuma korostaa myös nuorten osallistumista erityisfoorumien ja kilpailujen kautta, jotka on suunnattu seuraavan sukupolven innovaattoreille.

Konferenssi heijastaa Shanghain kasvavaa asemaa tekoälykeskuksena. Kaupunki on rakentanut monitasoisen hallintakehyksen ja solminut sopimuksia 38 maan kanssa tekoälyalan kansainvälisen yhteistyön edistämiseksi. Shanghaissa työskentelee lähes 300 000 tekoälyalan ammattilaista – noin kolmasosa koko Kiinan määrästä – ja kaupunki pyrkii kaksinkertaistamaan tekoälyteollisuutensa koon ja osaajamäärän tulevina vuosina.

Source: Globaltimes

Latest News