menu
close

Microsoft ja Accenture käynnistävät tekoälypohjaisen kyberpuolustusallianssin

Accenture ja Microsoft ovat ilmoittaneet merkittävästä yhteissijoituksesta kehittyneiden generatiiviseen tekoälyyn pohjautuvien kyberturvaratkaisujen kehittämiseksi. Tavoitteena on vastata kasvavaan uhkakenttään, jossa 90 % organisaatioista on edelleen valmistautumattomia tekoälyn tehostamiin hyökkäyksiin. Kumppanuus yhdistää Accenturen kyberturvaosaamisen ja Microsoftin tietoturvateknologiat neljällä osa-alueella: tietoturvakeskusten modernisointi, automatisoitu tietosuojelu, tietoturvalähtöinen migraatio ja parannettu identiteetinhallinta. Yhteistyö on jo tuottanut tuloksia brittiläisessä Nationwide Building Societyssa, jossa tekoälypohjaiset työkalut virtaviivaistivat tietoturvainfrastruktuuria ja nopeuttivat uhkien havaitsemista.
Microsoft ja Accenture käynnistävät tekoälypohjaisen kyberpuolustusallianssin

Kyberturvallisuuden kenttä on yhä enemmän tekoälyn vahvistamien uhkien hallitsema. Accenture ja Microsoft ilmoittivat 10. heinäkuuta 2025 strategisesta laajennuksesta pitkäaikaiseen kumppanuuteensa kehittääkseen uuden sukupolven generatiiviseen tekoälyyn perustuvia tietoturvaratkaisuja.

Ajankohta on kriittinen, sillä Accenturen tuoreen State of Cyber Resilience 2025 -raportin mukaan 90 % organisaatioista maailmanlaajuisesti ei ole riittävästi valmistautunut puolustautumaan tekoälyn tehostamia kyberuhkia vastaan. Tämä haavoittuvuus on olemassa, vaikka hyökkäysten nopeus, kehittyneisyys ja laajuus yrityksiä kohtaan kasvaa nopeasti kaikilla toimialoilla.

"Globaalit kyberuhat, jotka hyödyntävät nyt tekoälyä, kiihtyvät nopeudessa, kehittyneisyydessä ja mittakaavassa", sanoo Paolo Dal Cin, Accenturen tietoturvayksikön globaali johtaja. "Ottamalla käyttöön automaation ja generatiivisen tekoälyn ratkaisuja organisaatiot voivat uudistaa tietoturvatoimintonsa ja pysyä alati kasvavien kyberuhkien edellä."

Kumppanuus keskittyy neljään strategiseen osa-alueeseen. Ensinnäkin SOC:n (Security Operations Center) modernisointi yhdistää Microsoft Sentinelin, Microsoft Defenderin ja Accenturen Adaptive MxDR:n tekoälytyökaluihin, kuten Microsoft Security Copilot, mahdollistaen analyytikoille nopeamman uhkien tutkinnan ja jopa 30 %:n tehostuksen SOC:n tehokkuudessa. Toiseksi, automatisoitu tietosuojaratkaisu hyödyntää Microsoft Purview'ta ja Accenturen viitekehystä luokitellakseen arkaluonteiset tiedot automaattisesti Microsoft 365 -ympäristössä. Kolmanneksi, tietoturvalähtöinen migraatio virtaviivaistaa vanhoja järjestelmiä, mahdollistaen jopa 35–50 % kustannussäästöt. Neljänneksi, parannettu identiteetinhallinta hyödyntää Microsoft Entra Suitea laajamittaiseen salasanattomaan tunnistautumiseen ja hallintaan.

Yhteistyö on jo osoittanut toimivuutensa brittiläisessä Nationwide Building Societyssa. Laajamittaisen siirtymän myötä Microsoft Sentineliin Nationwide saavutti yhtenäistetyn ja virtaviivaistetun tietoturvainfrastruktuurin, joka nopeuttaa kyberuhkien havaitsemista. Hankkeessa hyödynnettiin molempien yritysten yhdessä kehittämää generatiiviseen tekoälyyn perustuvaa tietoturvainformaatio- ja tapahtumienhallintaratkaisua, joka nopeutti satojen teratavujen datan migraatiota.

"Dynaamisessa ja monimutkaisessa uhkaympäristössä on tärkeää, että jatkamme nykyisten kyberturvatoimintojemme kehittämistä pysyäksemme askeleen edellä", sanoo David Boda, Nationwiden tietoturva- ja resilienssijohtaja. "Generatiivisen tekoälyn hyödyntäminen migraatiossa mahdollisti muutoksen toteuttamisen tehokkaammin, mikä vapautti resursseja laajempiin kehitystoimiin."

Tämä kumppanuus on osa laajempaa toimialatrendiä, jossa suuret teknologiayritykset tekevät yhä tiiviimpää yhteistyötä kehittääkseen tekoälypohjaisia tietoturvaratkaisuja, jotka vastaavat muuttuvaan uhkakenttään.

Source:

Latest News