menu
close

Zoom nostaa ennusteitaan – tekoälyavustaja vauhdittaa yritysasiakasliiketoimintaa

Zoom Communications nosti vuosi-ennustettaan 21. toukokuuta 2025 vedoten vahvaan kysyntään tekoälyllä vahvistetulle alustalleen epävarmassa taloustilanteessa. Yhtiö odottaa nyt tilikauden 2026 liikevaihdon olevan 4,80–4,81 miljardia dollaria, aiempaa ennustetta enemmän, kun tekoälyavustajan ominaisuudet auttavat houkuttelemaan ja sitouttamaan yritysasiakkaita. Vaikka kilpailu Microsoft Teamsin kanssa on kovaa, Zoom säilyttää markkinajohtajuutensa noin 56 prosentin osuudella videoneuvottelumarkkinoista.
Zoom nostaa ennusteitaan – tekoälyavustaja vauhdittaa yritysasiakasliiketoimintaa

Zoom Communications ilmoitti keskiviikkona nostaneensa vuotuista liikevaihtoennustettaan, hyötyen hybridityön suosiosta ja tekoälyn onnistuneesta integroinnista tuotevalikoimaansa.

Yhtiö odottaa nyt tilikauden 2026 liikevaihdon olevan 4,80–4,81 miljardia dollaria, mikä on yli aiemman 4,79–4,80 miljardin dollarin ennusteen. Myönteinen näkymä nosti Zoomin osakkeen arvoa 2 % jälkikaupankäynnissä.

"Epävarmassa makrotaloudellisessa ympäristössä asiakkaat kääntyvät Zoomin puoleen tehostaakseen toimintaansa, parantaakseen asiakas- ja työntekijäkokemuksia sekä varmistaakseen liiketoimintansa tulevaisuuden", toimitusjohtaja Eric Yuan kommentoi tulostiedotteessa.

Zoomin strateginen panostus tekoälyyn on ollut keskeinen yhtiön kasvun jatkumisessa. Maaliskuussa 2025 yhtiö esitteli agenttimaisia AI Companion -ominaisuuksia sekä uusia tekoälytaitoja alustallaan. Näiden avulla tekoälyavustaja voi suorittaa käyttäjän puolesta monivaiheisia tehtäviä, kuten kokousten aikataulutusta, videoleikkeiden luomista ja asiakirjojen laatimista.

AI Companion on ollut käytössä yli neljällä miljoonalla tilillä syyskuusta 2023 lähtien. Se auttaa käyttäjiä kokoamaan tietoa useista lähteistä, kuten Microsoft Outlookista tai Google Mail- ja Kalenteri-tileiltä. Yhtiön arvion mukaan AI Companion voi säästää työntekijöiltä jopa kuusi tuntia viikossa.

Vaikka Microsoft Teams on kasvattanut markkinaosuuttaan noin 32 prosenttiin (vuonna 2023 osuus oli 24,57 %), Zoom säilyttää johtoasemansa noin 56 prosentin osuudella videoneuvottelumarkkinoista. Zoomin kilpailuetu perustuu pitkälti helppokäyttöisyyteen ja laajeneviin tekoälyominaisuuksiin, jotka sisältyvät maksullisiin tilauksiin ilman lisämaksua.

Yritysasiakassegmentti on jatkanut erityisen vahvana: yritysliikevaihto kasvoi lähes 6 % vuoden takaisesta ja muodostaa nyt 59 % yhtiön kokonaisliikevaihdosta. Analyytikoiden mukaan Zoomin tekoälypainotteinen strategia, yritysasiakkaiden kasvu sekä uudet tuoteavaukset luovat useita kasvumahdollisuuksia vuodelle 2025 ja sen jälkeen.

Source:

Latest News